رفتن به مطلب

انتخاب و خرید کارت صدا

mrtash
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان تصمیم دارم یک کارت صدا بخرم بین ایسوس و کریتیو موندم به نظر شما Sound Blaster ZxR از شرکت کریتیو بخرم یا منتظرم بهترین کارت صدای ایسوس باشم با تشکر

لینک به دیدگاه

درود 

از دوستان حاضر در انجمن فکر نکنم کسی شایسته تر از جناب فردوسی باشه. البته باید کاربریت هم معلوم باشه.

@ferdosi

لینک به دیدگاه

سلام .

دوست من اگه کاربری گیم دارین و یا صدای رنگ شده و نسبتا bright مورد پسندتون هست soundblaster Z رو بگیرین . هدفون 250 اهم رو هم بخوبی درایو میکنه .مزیتش اینه که اگه با هدفون هایی مثل razer  یا steelseries 650 استفاده کنین brightness صدا موجب میشه صدا کمی از اون حالت خفه و بیسی بودن در بیاد   ..فقط یادتون باشه sbx pro studio رو غیرفعال کنین که جز بهم ریختن فرکانس ها مزیتی نداره   . درصورتی هم که کاربری موسیقی گوش دادن و چند رسانه ای هست x-fi titanium hd گزینه ی بسیار خوبی هست و مورد مناسب تریست.asus هم کارت صداهای بسیار خوبی داره برای کاربری چندرسانه ای و بخصوص موسیقی  متاسفانه خودم تست نکردم موردی که معرفی کنم فقط تعریف xonar essence stx رو زیاد شنیدم البته قیمتش هم به مراتب بالاتر هست  و فقط درصورتی که اسپیکر قوی یا هدفون حرفه ای دارین مناسب هست . zxr که مدنظر دارین درصورتی که کاربریتون گیمینگ هست هزینه ی اضافیست حتی نیازی به zx هم نیست.در آخر هم درصورتی که محدودیت بودجه ندارین و کاربری هم گیمینگ و هم چندرسانه ای هستasus xonar essence stx II 7.1

بهترین گزینه هست براتون

ویرایش شده توسط mohsen.dehvari
لینک به دیدگاه

در 22 ساعت قبل، mohsen.dehvari گفته است :

سلام .

دوست من اگه کاربری گیم دارین و یا صدای رنگ شده و گرم مورد پسندتون هست soundblaster Z رو بگیرین . هدفون 250 اهم رو هم بخوبی درایو میکنه .مزیتش اینه که اگه با هدفون هایی مثل razer  یا steelseries 650 استفاده کنین گرمی صدا موجب میشه صدا کمی از اون حالت خفه و بیسی بودن در بیاد   ..فقط یادتون باشه sbx pro studio رو غیرفعال کنین که جز بهم ریختن فرکانس ها مزیتی نداره   . درصورتی هم که کاربری موسیقی گوش دادن و چند رسانه ای هست x-fi titanium hd گزینه ی بسیار خوبی هست و مورد مناسب تریست.asus هم کارت صداهای بسیار خوبی داره برای کاربری چندرسانه ای و بخصوص موسیقی  متاسفانه خودم تست نکردم موردی که معرفی کنم فقط تعریف xonar essence stx رو زیاد شنیدم البته قیمتش هم به مراتب بالاتر هست  و فقط درصورتی که اسپیکر قوی یا هدفون حرفه ای دارین مناسب هست . zxr که مدنظر دارین درصورتی که کاربریتون گیمینگ هست هزینه ی اضافیست حتی نیازی به zx هم نیست.در آخر هم درصورتی که محدودیت بودجه ندارین و کاربری هم گیمینگ و هم چندرسانه ای هستasus xonar essence stx II 7.1

بهترین گزینه هست براتون

اول اینکه از شما تشکر میکنم برای اینکه چشم منو بر روی حقایقی باز کردین . همانطور که گفتین هزینه اضافی هیچ وقت کار درستی نبوده و نیست . کاربری من گیم و موسیقی هست  پس با این حساب پیشنهاد شما کریتیو z است؟

لینک به دیدگاه

سلام.

دوست من اسپیکر یا هدفونی که استفاده میکنین چیه ؟  سبک موسیقی هم که گوش میدین بفرمایین تا بتونم نظر دقیق تری بدم.

اما در حالت کلی و با درنظر گرفتن اینکه اسپیکر یا هدفونتون(خروجی آنالوگ)  گیمینگ هست  با توجه به قیمت ها باید بین x-fi titanium Hd و soundblaster Z انتخاب کنین و درصورتی که موسیقی بدون رنگ شدگی اولویت داره xfi و درصورتی که گیم و تماشای فیلم اولویت داره soundblaster Z .توجه داشته باشین صدای رنگ شده همیشه هم بد نیست و شاید بتونم عرض کنم با توجه به سلیقه ی  هموتنامون بیشتر اوقات صدای رنگ شده حتی ترجیح داده میشه.به ترتیب audigy value , xfi , soundblaster Z داشتم و برای گیمینگ حرفه ای soundblaster Z به وضوح بهتره بخصوص با هدست های گیمینگ(خروجی آنالوگ) . اما درنظر داشته باشین حتی همون audigy value هم به مراتب بهتر از کارت صدای آنبورد مینبوردهای متوسط و حتی رده بالا هست در شرایطی که بنده مقایسه کردم.درمورد هرکدوم از کلمات مثل scout mode یا sbx pro studio هم سوالی داشتین میتونم توضیح بدم اما اگه صدای چند کاناله ی مجازی مدنظرتون هست برای هدفون یا هدست استریو باید عرض کنم  razer surround که ورژن رایگان هم داره به مراتب صدای دقیق تری نسبت به surround های مجازی دیگه  ارایه میده بخصوص با هدفون هایی که sound stage وسیع تری نسبت به هدست های گیمینگ دارند مثل beyerdynamic dt770 یا dt990 .

لینک به دیدگاه

سلام.

دوست من اسپیکر یا هدفونی که استفاده میکنین چیه ؟  سبک موسیقی هم که گوش میدین بفرمایین تا بتونم نظر دقیق تری بدم.

اما در حالت کلی و با درنظر گرفتن اینکه اسپیکر یا هدفونتون(خروجی آنالوگ)  گیمینگ هست  با توجه به قیمت ها باید بین x-fi titanium Hd و soundblaster Z انتخاب کنین و درصورتی که موسیقی بدون رنگ شدگی اولویت داره xfi و درصورتی که گیم و تماشای فیلم اولویت داره soundblaster Z .توجه داشته باشین صدای رنگ شده همیشه هم بد نیست و شاید بتونم عرض کنم با توجه به سلیقه ی  هموتنامون بیشتر اوقات صدای رنگ شده حتی ترجیح داده میشه.به ترتیب audigy value , xfi , soundblaster Z داشتم و برای گیمینگ حرفه ای soundblaster Z به وضوح بهتره بخصوص با هدست های گیمینگ . اما درنظر داشته باشین حتی همون audigy value هم به مراتب بهتر از کارت صدای آنبورد مینبوردهای متوسط و حتی رده بالا هست در شرایطی که بنده مقایسه کردم.درمورد هرکدوم از کلمات مثل scout mode یا sbx pro studio هم سوالی داشتین میتونم توضیح بدم اما اگه صدای چند کاناله ی مجازی مدنظرتون هست برای هدفون یا هدست استریو باید عرض کنم  razer surround که ورژن رایگان هم داره به مراتب صدای دقیق تری نسبت به surround های مجازی دیگه  ارایه میده بخصوص با هدفون هایی که sound stage وسیع تری نسبت به هدست های گیمینگ دارند مثل beyerdynamic dt770 یا dt990 .

اولویت برای من اول موسیقی بعد گیم بعد فیلم .از هدفون استفاده نمیکنم چون خوشم نمیاد اسپیکر هم 2.1  است  ادیفایر چند سال پیش  فعلا با خرید کارت صدا  اسپیکر حرفه ای هم میخرم  سبک موسیقی مورد علاقه ام راک و راک گوتیک و پاپ.  گیم هم انجام میدم تمام گیم های روز رو در کل میخوام یه چیز خیلی عالی از اب در بیاد که بعد از خوردن قهوه و گوش دادن به موسیقی و گیم زدن لذتی باورنکردنی  از گوش دادن ببرم. پیشنهاد اسپیکر و کارت صدا هم با شما با تشکر و احترام . راستی  در مورد صدای رنگ شده هم توضیح بفرمایید که چی هست این صدای رنگ شده متشکر.

ویرایش شده توسط mrtash
لینک به دیدگاه

در در 1396/04/20, 22:41:10، mrtash گفته است :

اولویت برای من اول موسیقی بعد گیم بعد فیلم .از هدفون استفاده نمیکنم چون خوشم نمیاد اسپیکر هم 2.1  است  ادیفایر چند سال پیش  فعلا با خرید کارت صدا  اسپیکر حرفه ای هم میخرم  سبک موسیقی مورد علاقه ام راک و راک گوتیک و پاپ.  گیم هم انجام میدم تمام گیم های روز رو در کل میخوام یه چیز خیلی عالی از اب در بیاد که بعد از خوردن قهوه و گوش دادن به موسیقی و گیم زدن لذتی باورنکردنی  از گوش دادن ببرم. پیشنهاد اسپیکر و کارت صدا هم با شما با تشکر و احترام . راستی  در مورد صدای رنگ شده هم توضیح بفرمایید که چی هست این صدای رنگ شده متشکر.

منظور از صدای رنگ شده صدایی هست که تفاوت داره با اون چیزی که هنرمند و سازنده ی اثر یا audio engineer مدنظر داره  .به عنوان مثال هدفونی که صدای دارک یا muddy داره مانند razer kraken بیس به شدت اغراق شده و حتی گاهی مید (mid) رو هم زیر سایه میبره (((جهت یادآوری منظور از مید صدای وکال هست یا مکالمه ها در فیلم ها و یا به طور کلی اصواتی در فرکانس های میانی که خودش low mid و high mid داره به عنوان مثال صدای وکال سپرانو (soprano) high mid محسوب میشه)))  و high بشدت بهم ریخته ای داره و کافیه یک اثر symphonic گوش بدین با این جنس صدا تا از پایه موسیقی و هنر زیر سوال بره.مشخص هست سبک هایی مثل متال و کلاسیک هم که تفکیک صدا بسیار مهم هست با این جنس صدا لذت بخش نخواهد بود. .

وقتی عرض میکنم soundblaster z صدای رنگ شده و نسبتا bright داره (((عذرخواهی میکنم در پست بالا بی دقتی کردم و صداش رو  warm عرض کردم اما دوباره که خوندم متن رو اصلاح کردم چون با اینکه بیس هم اغراق شده کمی اما غالب کلی bright هست))) منظورم این هست که با درنظر نگرفتن صدای اسپیکر صدایی که میشنوین high pitched تر از چیزی هست که هنرمند درنظر داشته .به عنوان مثال همچین کارت صدایی برای سبک psychedelic مناسب نیست و بخصوص اگه سورستون کیفیت های پایین تر و صدای lossy مانند mp3 باشه صدا کمی ممکنه حالت زنندگی پیدا کنه یا به اصطلاح harsh باشه. اما برای پاپ مناسب تر هست .برای گوتیک هم که دارک هست با چیزی که هنرمند درنظر داشته قطعا متفاوت هست اما ترکیبش با صدای bright بنظرم بد نمیشه و کمی به تفکیک کمک میکنه.

تفاوت اینکه عرض کردم اگه موسیقی اولویت داره xfi رو انتخاب کنین همین رنگ نشدگیش و فلت تر بودن هست که جناب فردوسی عزیز هم با اسپیکر z5500 ترکیب این 2 رو پیشنهاد میکنن .اگه بازهم شک دارین equalizer  خود کارت صدا  هم با اینکه شخصا پیشنهاد نمیکنم میتونه کمی انعطاف بده به tone نهایی

اما درحالت کلی برای کاربری چند کاناله مانند فیلم های action با صدای dolby یا dts یا بازی ها درصورتی که قصد تهیه اسپیکری مانند z906 یا z5500 (((که این مدل به سختی گیر میاد و با z906 که سابووفر کوچکتری داره جایگزین شده))) sound blaster Z از لحاظ قیمت و دقت صدای چند کاناله گزینه ی بسیار خوبی هست همنوطور که از اسم چیپ درونش (sound core 3d ) مشخص هست دقت داشته باشین که چینش اسپیکرها و فاصله بسیار مهم هست.کافیه یک بار فیلمی مانند american sniper نسخه ی sparks رو با صدای دالبی(حدود 9gb) یا  hobbit 2 نسخه ی crisc (حدود 17gb) رو با صدای dts تماشا کنین که دیگه هیچ فیلمی رو stereo نبینین.

درپایان این رو هم مدنظر داشته باشین که بهترین کارت صدا و اسپیکر هم درصورتی که سورستون مناسب نباشه مانند flac و ape (یا حداقل mp3 320kbps)  نمیتونین از کیفیت واقعی موسیقی لذت ببرین.زیاد در زمینه ی صدا حساس نشین که بشدت گیج و وسواسی خواهید شد.

درصورتی که گوش تمرین داده شده ندارین همین sound blaster Z رو تهیه کنین قطعا پشیمون نخواهین شد.کسانی هم که صرفا کاربردشون موسیقی تخصصی هست سمت اسپیکرهای مانیتورینگ و کارت صداهای external و استودیویی میرن که فقط هم stereo هستن یا برای هدفون های رده بالاتر سمت dac و amp هایی مانند schiit magni 2 و modi 2 یا موارد حرفه ای تر و گرانتر میرن.به عنوان کسی که گاها آهنگ سازی سطح متوسط هم انجام میدم با Guitar Pro و  FL studio و امثال اون و دستی به ساز هم دارم( کلاسیک yamaha c70 و الکتریک esp ltd m50) از soundblaster Z به عنوان کارت صدای ارزان و چند کاناله ناراضی نیستم.

تصمیم نهایی با خودتون هست اما زیاد وسواسی نشین.هم z و هم xfi نسبت به قیمتشون بسیار خوب هستن و هرکدام برتری های خودشون رو دارن.

موفق باشین.

لینک به دیدگاه

در 21 ساعت قبل، mohsen.dehvari گفته است :

منظور از صدای رنگ شده صدایی هست که تفاوت داره با اون چیزی که هنرمند و سازنده ی اثر یا audio engineer مدنظر داره  .به عنوان مثال هدفونی که صدای دارک یا muddy داره مانند razer kraken بیس به شدت اغراق شده و حتی گاهی مید (mid) رو هم زیر سایه میبره (((جهت یادآوری منظور از مید صدای وکال هست یا مکالمه ها در فیلم ها و یا به طور کلی اصواتی در فرکانس های میانی که خودش low mid و high mid داره به عنوان مثال صدای وکال سپرانو (soprano) high mid محسوب میشه)))  و high بشدت بهم ریخته ای داره و کافیه یک اثر symphonic گوش بدین با این جنس صدا تا از پایه موسیقی و هنر زیر سوال بره.مشخص هست سبک هایی مثل متال و کلاسیک هم که تفکیک صدا بسیار مهم هست با این جنس صدا لذت بخش نخواهد بود. .

وقتی عرض میکنم soundblaster z صدای رنگ شده و نسبتا bright داره (((عذرخواهی میکنم در پست بالا بی دقتی کردم و صداش رو  warm عرض کردم اما دوباره که خوندم متن رو اصلاح کردم چون با اینکه بیس هم اغراق شده کمی اما غالب کلی bright هست))) منظورم این هست که با درنظر نگرفتن صدای اسپیکر صدایی که میشنوین high pitched تر از چیزی هست که هنرمند درنظر داشته .به عنوان مثال همچین کارت صدایی برای سبک psychedelic مناسب نیست و بخصوص اگه سورستون کیفیت های پایین تر و صدای lossy مانند mp3 باشه صدا کمی ممکنه حالت زنندگی پیدا کنه یا به اصطلاح harsh باشه. اما برای پاپ مناسب تر هست .برای گوتیک هم که دارک هست با چیزی که هنرمند درنظر داشته قطعا متفاوت هست اما ترکیبش با صدای bright بنظرم بد نمیشه و کمی به تفکیک کمک میکنه.

تفاوت اینکه عرض کردم اگه موسیقی اولویت داره xfi رو انتخاب کنین همین رنگ نشدگیش و فلت تر بودن هست که جناب فردوسی عزیز هم با اسپیکر z5500 ترکیب این 2 رو پیشنهاد میکنن .اگه بازهم شک دارین equalizer  خود کارت صدا  هم با اینکه شخصا پیشنهاد نمیکنم میتونه کمی انعطاف بده به tone نهایی

اما درحالت کلی برای کاربری چند کاناله مانند فیلم های action با صدای dolby یا dts یا بازی ها درصورتی که قصد تهیه اسپیکری مانند z906 یا z5500 (((که این مدل به سختی گیر میاد و با z906 که سابووفر کوچکتری داره جایگزین شده))) sound blaster Z از لحاظ قیمت و دقت صدای چند کاناله گزینه ی بسیار خوبی هست همنوطور که از اسم چیپ درونش (sound core 3d ) مشخص هست دقت داشته باشین که چینش اسپیکرها و فاصله بسیار مهم هست.کافیه یک بار فیلمی مانند american sniper نسخه ی sparks رو با صدای دالبی(حدود 9gb) یا  hobbit 2 نسخه ی crisc (حدود 17gb) رو با صدای dts تماشا کنین که دیگه هیچ فیلمی رو stereo نبینین.

درپایان این رو هم مدنظر داشته باشین که بهترین کارت صدا و اسپیکر هم درصورتی که سورستون مناسب نباشه مانند flac و ape (یا حداقل mp3 320kbps)  نمیتونین از کیفیت واقعی موسیقی لذت ببرین.زیاد در زمینه ی صدا حساس نشین که بشدت گیج و وسواسی خواهید شد.

درصورتی که گوش تمرین داده شده ندارین همین sound blaster Z رو تهیه کنین قطعا پشیمون نخواهین شد.کسانی هم که صرفا کاربردشون موسیقی تخصصی هست سمت اسپیکرهای مانیتورینگ و کارت صداهای external و استودیویی میرن که فقط هم stereo هستن.به عنوان کسی که گاها آهنگ سازی سطح متوسط هم انجام میدم با FL studio و امثال اون و دستی به ساز هم دارم( کلاسیک yamaha c70 و الکتریک esp ltd m50) از soundblaster Z به عنوان کارت صدای ارزان و چند کاناله ناراضی نیستم.

تصمیم نهایی با خودتون هست اما زیاد وسواسی نشین.هم z و هم xfi نسبت به قیمتشون بسیار خوب هستن و هرکدام برتری های خودشون رو دارن.

موفق باشین.

برای من باعث افتخار بود از هنرمندی مثل شما راهنمایی گرفتن دانش شما در مورد موسیقی خیلی در درجه خوبیه  از شما متشکرم . این اکس اف ای اچ دی که راحت پیدا نمیشه همین کریتیو زد رو تهیه میکنم. لطفا در مورد صدای dts هم توضیح بفرمایید همچنین در مورد THX با تشکر .

ویرایش شده توسط mrtash
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

در در 1396/04/19, 00:07:05، سعید بهمنیان گفته است :

درود 

از دوستان حاضر در انجمن فکر نکنم کسی شایسته تر از جناب فردوسی باشه. البته باید کاربریت هم معلوم باشه.

@ferdosi

سلام ارادتمندیم     شما لطف دارید  جناب بهمنیان  

وقتی عرض میکنم soundblaster z صدای رنگ شده و نسبتا bright داره .............

از مطالب شما  استفاده کردیم   عالی بود  تشکر

این دوستمون  عالی  توضیح دادن  فقط بنظر میرسه تو سری زد   zxr   جدا از  قیمتش    حرفی برا گفتن داره  البته نه اینکه  z   بد باشه   ولی   خودم شخصا   تقریبا اکثر مدله بخصوص  کریتیو داشتم  سری xfi    بخصوص   تیتانیوم اچ دی   هنوزم برتری دارن  و واقعا هنوزم  جز بهترین ها هستن 

نظر شخصی و سلیقه ایم  باشه  بعد zxr    که مدل خیلی خوبیه و امکانات  جانبیه خوبش       سری xfi    انتخاب میکنم  درمجموع و برای  هر   منظوری  

البته تیتانیوم اچ دی  داشتم  که چند روز  پیش  تقدیم یکی از دوستان شد  و  همونطورم که خود استارتر محترم اشاره داشتن  خیلی سخت گیر میاد ولی مدهای  دیگه  این سری هم عالین 

لینک به دیدگاه

در در 1396/04/21, 22:23:39، mrtash گفته است :

در مورد صدای dts هم توضیح بفرمایید همچنین در مورد THX

thx درواقع میشه گفت نوعی استاندارد صوتی/تصویری(بخونین صوتی) hifi هست که برای اطمینان از کیفیت سینماها و سیستم های سینمای خانگی و اسپیکر ها و امثال اون توسط george lucas بوجود اومد.یک فرمت خاص یا مورد مشابه نیست و در واقع یک گواهی اطمینان کیفیت هست که مثلا soundtrack یک فیلم با چیزی که audio engineer یا درواقع mixing engineer مدنظر داشته متفاوت نباشه و یکسری تست های گسترده انجام میشه و به عنوان مثال z906 این تست ها رو پاس کرده.این تست ها شامل مواردی مانند تست frequency response هست که باید صدا فلت و خنثی باشه و low , mid یا high هیچکدام سایه روی دیگری نندازن و distortion صدا و موارد دیگه.

dts هم که مخفف dedicated to sound هست اما فکر میکنم در گذشته مخفف چیز دیگری بود که تغییر کرد .مثل dolby (ac-3)یک کدک صوتی فراگیر (surround )  هست که خودش شامل فرمت های مختلف و چینش های متفاوت هست .درحالت عادی dts 5.1 که شامل  5کانال اصلی و یک کانال ویژه به اسم lfe (low frequency effects) هست هم مانند dolby digital فشرده و Lossy هست که برای استفاده باید از طریق spdif با کابل coaxial و کانکتورهای rca یا fibre optic با کانکتور toslink استفاده بشه (همون کابل اپتیکال که میشناسین) اما بعدها dts hd مانند dolby trueHD معرفی شد که loseless و بدون افت کیفیت هست و باید از hdmi یا display port استفاده بشه برای انتقالش.از لحاظ تفاوت صدا هم بنده با soundblaster Z و اسپیکر z906 (اسپیکر هم باید توان دیکد کردن داشته باشه و  فقط  ازطریق s/pdif میتونین صدای dts یا dolby بگیرین ) مقایسه کردم بنظرم  دالبی صدای سینمایی تری داشت بخصوص در LFE (نوع میکس و فیلم و انکودر و بسیاری عوامل دیگه تاثیرگذار هست پس مقایسه رو سلیقه ای و subjective درنظر بگیرین)و dts بنظر میومد sound stage بزرگتر هست و تشخیص فاصله ها و زوایا بخصوص زاویه شلیک گلوله ها دقیق تر بنظر میاد. شخصا dts رو ترجیح میدم هرچند درحالت عادی از کابل های pcm استفاده میکنم چون LFE یه مقدار موجب آزار همسایه ها میشه.

dts X headphone و dolby headphone هم که بسیار متفاوت هستند و با logitech g633 که هردو رو ساپورت میکنه مقایسه کردم و هرکدام مزیت خودشون رو دارن و درصورت نیاز مفصل توضیح میدم.

درمورد بازی ها هم بهترین گزینه استفاده از صدای معمولی از طریق pcm هست (همون کابل های معمولی سبز مشکی و زرد .بهترین فاصله هم برای بازی ها باید حدود یک متر باشه با z906 و soundblaster Z .اسپیکر های جلو و عقب در یک امتداد قرار داشته (عقبی ها رو با میخ به دیوار بزنین در راستای گوشتون )باشن و مرکزی با جلویی ها در یک راستا زیر مانیتور. فاصله جلویی ها تا گوش به اندازه فاصله بینشان باشه یعنی مثلا 75 سانت فاصله بین چپ و راست و 75 سانت فاصله تا گوش شما. اما برای فیلم ها و تجربه ی سینمای تر بهتره فاصله رو افزایش بدین و از تنظیمات کارت صدا fine tune کنین و فاصله رو تعیین کنین.

اگه نیاز به توضیح بیشتر بود در خدمتم هرچند بحث بسیار است دراین موارد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...