رفتن به مطلب

نحوه چيدن اسپيكر ٥.١

ring
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت دوستان

اگه ميشه يه توضيح در رابطه با بهترين روش چيدن سيستم ٥.١ و زاويه مناسب قطعات براي اتاق  و مخصوصا بهترين جاي قرار گيري ساب بگيد

براي چيدن دوتاي پشت سر پايه كجا وجود داره كه بخرم؟

يا براي وصل كردن به ديوار چجوريه؟

اسپيكر مورد نظر z906

لینک به دیدگاه

سلام

معمولا کانال های جلو رو در سمت راست و چپ نمایشگر و کانال مرکزی رو در بالا یا پایین نمایشگر و کانال های عقب رو به موازات کانال های جلو در پشت قرار میدن و ساب ووفر رو هم در یک سمت جلو در پایین حالا یا چپ یا راست نمایشگر گذاشته میشه...

a1b1a53fa218ce03db957d6e66eb88fc.gif.c661d7a55a697ab7f9d397edb3c1637f.gif

فاصله اسپیکر ها با هم کاملا بستگی به محل نشستن و اندازه نمایشگر و مساحت اتاق داره، به این معنی بلندگو های جلو راست و جلو چپ با زاویه ۲۲ تا ۳۰ درجه نسبت به بیننده، بلندگو ی مرکزی زیر یا بالای نمایشگر اما درست روبروی بیننده، ساب ووفر هم روبروی بیننده در پایین کنار نمایشگر سمت راست یا چپ و بلندگوهای پشت راست و پشت چپ هم به موازات بلندگو های جلو در پشت بیننده با زاویه ۹۰ تا ۱۱۰ درجه قرار میگیرند!

ویرایش شده توسط Saman Taji
لینک به دیدگاه

http://lgblog.ir/1393/06/چیدمان-سیستم-بلندگوهای-5-1-و-7-1/

اینو یه نگاه بنداز شاید به کارت بیاد

لینک به دیدگاه

سلام.

دوست من بلندگوهای شما قابلیت پیچ شدن به دیوار رو دارن . بنده خودم همین بلندگوها رو دارم و بلندگوهای پشتی رو به دیوار پیچ کردم.

برای چینش هم  درصورتی که برای گیمینگ استفاده میکنین از الگوی زیر استفاده کنین:

1: بلندگوهای جلو کنار مانیتور قرار بگیره و کمی زاویه بهشون بدین تا به سمت گوش هاتون باشن وفاصله ی بین بلندگوهای چپ و راست به اندازه ی فاصله ی اونها تا گوش شما باشه (یعنی به عنوان مثال اگه فاصله ی صندلی و گوش شما تا بلندگوهای جلو 1 متر هست فاصله ی بین چپ و راست رو هم 1 متر درنظر بگیرین

2:بلندگوی مرکزی زیر مانیتور و در راستای بلندگوهای جلو قرار بگیره

3:بلندگوهای عقب چپ و راست دقیقا روبروی بلندگوهای جلو به دیوار پیچ بشن و به همون اندازه که  بین گوشتون تا بلندگوهای جلو فاصله هست بین بلندگوهای عقب تا گوشتون فاصله درنظر بگیرین

4:subwoofer رو درصورتی که برای همسایه ها مشکل رفاهی  ایجاد نمیکنه روی زمین قرار بدین و به هیچ عنوان روی میز نباشه. مکان قرارگیریش رو هم بسته به میزان بیس مورد نظر انتخاب کنین (توجه داشته باشین پشت subwoofer حداقل 15 سانت خالی باشه.به عنوان مثال اگه زیر میز  و در فضای بسته تر یا نزدیک به دیوار باشه بیس بیشتر میشه(به معنای با کیفیت تر شدن نیست و فقط حجم بیس بیشتر میشه) و بیشتر موجب ناراحتی همسایه ها میشه.شخصا subwoofer رو برای استفاده ی روزمره سمت چپ خودم پایین میز گذاشتم و دور تا دورش خالی هست.

بهترین نتیجه گیمینگ فاصله ی حدود 70 سانت تا 1 متر بین گوشتون و بلندگوها هست.

برای موسیقی بسته به سبکی که گوش میدین(کلاسیک و امثال اون فاصله بین چپ و راست بیشتر و زیر شاخه های الکترونیک از جمله هاوس و ترنس و امثال اون فاصله بین چپ و راست و فاصله تا گوش کمتر)

برای فیلم بصورت دالبی و dts هم فاصله بیشتر(فاصله بین خودتون تا بلندگوها) نتیجه ی بهتری داره و با فاصله ی کمتر از 1متر نتیجه مناسب نمیگیرین  چون mix و master متناسب با سینمای خانگی هست در شرایطی که روی مبل یا کاناپه با فاصله ی بیشتر از 3 متر به تماشای فیلم میشینین(پیشنهاد بنده حدود 3متر هست اما اگه فضای زیادی دارین و میتونین از صدای بلندتر استفاده کنین با افزایش فاصله لذت تماشا افزایش پیدا میکنه.اما بازهم توجه داشته باشین نسبت فاصله ها رعایت بشه و داخل تنظیمات کارت صدا میزان فاصله رو تعیین کنین همچنین مکان قرارگیری subwoofer باید جلوتر از خودتون و پایین تر از بلندگوهای جلو باشه ترجیحا زیر مانیتور .

در پایان هم باید عرض کنم تعیین کننده ی نهایی کارت صداتون هست هست که از لحاظ تشخیص زاویه صدا  و فاصله ها creative عملکرد خوبی داره توجه کنین در این مورد هیچ تفاوتی بین Z , ZX , ZxR نیست چون هر 3 مدل از sound core 3d  (یا عبارت دقیق تر CA0113-4AG) استفاده میکنن و تفاوتشون در آمپ و dac هست (zوzx از cirrus logic استفاده میکنن اماZxR از burr- brown  استفاده میکنه اما درصورتی هم که کارت صدای آنبرد استفاده میکنین حتما داخل تنظیمات فاصله ی بلندگوها رو fine tune کنین و تست کنین.

ویرایش شده توسط mohsen.dehvari
لینک به دیدگاه

نکته ی دیگه ای که از قلم افتاد (بالا هم اضافه کردم):

برای گیمینگ دقیقا به همون اندازه ای که بین خودتون و بلندگوهای جلو فاصله هست باید با بلندگوهای عقبی هم به همون اندازه فاصله داشته باشین.اما این مورد برای تماشای فیلم اهمیت کمتری داره و بسته به سلیقه و فضایی که در اختیار دارین میتونین اقدام کنین.

موفق باشین.

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، Saman Taji گفته است :

سلام

معمولا کانال های جلو رو در سمت راست و چپ نمایشگر و کانال مرکزی رو در بالا یا پایین نمایشگر و کانال های عقب رو به موازات کانال های جلو در پشت قرار میدن و ساب ووفر رو هم در یک سمت جلو در پایین حالا یا چپ یا راست نمایشگر گذاشته میشه...

a1b1a53fa218ce03db957d6e66eb88fc.gif.c661d7a55a697ab7f9d397edb3c1637f.gif

فاصله اسپیکر ها با هم کاملا بستگی به محل نشستن و اندازه نمایشگر و مساحت اتاق داره، به این معنی بلندگو های جلو راست و جلو چپ با زاویه ۲۲ تا ۳۰ درجه نسبت به بیننده، بلندگو ی مرکزی زیر یا بالای نمایشگر اما درست روبروی بیننده، ساب ووفر هم روبروی بیننده در پایین کنار نمایشگر سمت راست یا چپ و بلندگوهای پشت راست و پشت چپ هم به موازات بلندگو های جلو در پشت بیننده با زاویه ۹۰ تا ۱۱۰ درجه قرار میگیرند!

شما ميگيد به موازات اسپيكراي جلو پشت سر قرار بديم دوتاي عقب رو ولي تو تصوير اون دوتا كنار شنونده گذاشته

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، mohsen.dehvari گفته است :

نکته ی دیگه ای که از قلم افتاد (بالا هم اضافه کردم):

برای گیمینگ دقیقا به همون اندازه ای که بین خودتون و بلندگوهای جلو فاصله هست باید با بلندگوهای عقبی هم به همون اندازه فاصله داشته باشین.اما این مورد برای تماشای فیلم اهمیت کمتری داره و بسته به سلیقه و فضایی که در اختیار دارین میتونین اقدام کنین.

موفق باشین.

اگه به ديوار وصل كني امكان زاويه دادن به سمت شنونده وجود نداره چون بايد صاف وصل بشن

اين مورد مشكلي ايجاد نميكنه؟

لینک به دیدگاه

تصویر مرتبط با سینمای خانگی هستش.

چینش استاندارد کنونی برای pc gaming و برای استفاده با کارت صدا بلندگوهای surround باید پشت و با فاصله قرار بگیرن . همونطور که عرض کردم این مورد برای تماشای فیلم  از اهمیت کمتری برخوردار هست و میتونین فاصله ی کمتری برای بلندگوهای پشتی قرار بدین یا حتی میتونین به عنوان side speaker استفاده کنین (وقتی k-lite media codec pack رو نصب میکنین یا موارد دیگه میتونین داخل تنظیمات lav audio decoder چینش رو تغییر بدین که back باشه یا ساید اما برای تماشای فیلم هایی مثل american sniper که تمرکز ویژه ای روی mix  صداها شده(حتما انکد sparks با صدای dolby)ac3 رو تهیه کنین یا اگه امکانش بوداصلیش و فشرده نشده رو ) شخصا پیشنهاد میکنم فاصله مناسبی برای پشتی ها درنظر بگیرین تا بتونین از صدای فراگیر واقعی لذت ببرین  .با توجه به اینکه که بلندگوهاتون 5.1 هست بلندگوهای پشتی به مراتب اهمیت بیشتری نسبت به کناری ها دارن . خودتون که تست کردین متوجه میزان تفاوتش در تشخیص فواصل و زوایا خواهین شد.

در فضای کم و پشت میز هم چه برای بازی و چه تماشای فیلم  back channel یا همون Rear بسیار مناسب تر از side هست. داخل تنظیمات ویندوز هم چینش استاندارد 5.1 surround با بلندگوهای rear تعریف شده.توجه داشته باشین سیگنالی که به بلند گوهای surround فرستاده میشه Rear هست.

برای زاویه دادن به بلندگوهای پشتی هم الزامی وجود نداره (شخصا به پشتی ها زاویه ندادم )  اما درصورتی که حساس هستین میتونین زیر قطعه ای که بهش بلندگوها رو پیچ میکنین (موردی که بنده استفاده میکنم یک تکه ی فلزی هست که با 2تا پیچ به دیوار متصل شده و بلندگو به اون پیچ میشه) یک قطعه چوبی رو برش بزنین که یک سمتش بلند بشه و متمایل بشه به سمتی که مدنظر دارین.

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، ring گفته است :

شما ميگيد به موازات اسپيكراي جلو پشت سر قرار بديم دوتاي عقب رو ولي تو تصوير اون دوتا كنار شنونده گذاشته

درسته ولی کمی با فاصله باشه، تصویر صرفا یه الگو هست برای چیدمان صحیح بلندگوها... لزومی هم نداره که زاویه دار باشه، فقط در جای مناسب قرار بدید کافی هست!

پ.ن: دوست مون در پست چهارم خیلی خوب اشاره کردند و در پست بالا هم گفتند که بهتره بلندگوهای عقب رو روبروی بلندگوهای جلو قرار بدین و شما هم همون طور بچینید موفق باشین :-)

ویرایش شده توسط Saman Taji
لینک به دیدگاه

دوستان يه سوال ديگه اينكه اگه من الان z623 رو هم به 906 اضافه كنم و دوتاشونو سري كنم آيا كيفيت و تعادل صداي بين بلندگوها عوض ميشه؟

سيستم همون ٥.١ ميمونه؟

لینک به دیدگاه

اگه منظورتون این هست که 2 کانال اضافی کنین و وصلشون کنین به z906 که  عملی نیست  همچنین پشتش جایی نداره که سیم اسپیکر اضافی وصل بشه و نکته ی دیگه اینکه همزمان فقط از یک input میتونین استفاده کنین که با control console انتخاب میکنین و باید 3.5 یا rca یا digital optical باشه.

لینک به دیدگاه

در 40 دقیقه قبل، mohsen.dehvari گفته است :

اگه منظورتون این هست که 2 کانال اضافی کنین و وصلشون کنین به z906 که  عملی نیست  همچنین پشتش جایی نداره که سیم اسپیکر اضافی وصل بشه و نکته ی دیگه اینکه همزمان فقط از یک input میتونین استفاده کنین که با control console انتخاب میکنین و باید 3.5 یا rca یا digital optical باشه.

يه كارت صداي اكسترنال كريتيو دارم كه به توصيه يكي از دوستان زمان خريد z623 گرفتم

ميشه 906 رو با اپتيك وصل كرد و 623 رو با تبديلي كه تو خود جعبه كارت صدا بود به rca زد

ميشه از اين روش از هردو باهم صدا گرفت ولي ميخواستم بدونم تو كيفيت و توازن صدا خللي ايجاد نميكنه؟

لینک به دیدگاه

یعنی منظورتون اینه که فقط همون صدایی که از z906 پخش میشه از 623 هم پخش بشه؟ یا منظورتون اینه که 2 کانال اضافی کنین به z906 .چون مورد دوم ممکن نیست دلیل اولیه  هم همون input هست که انتخاب میکنین روی control console z906 و 3.5 از rca و digital optical جدا هست. میتونین بقیه رو هم متصل کنین اما باید switch کنین(همچنین همونطور که عرض کردم پشت z906 subwoofer (که درواقع با آمپ مشترک هست و آمپ پشتش قرار داره قسمت اضافه ای نیست برای اتصال بلندگوی اضافه که این خودش مشکل اولیه هست .درهرحال و بدون درنظر گرفتن هیچ کدوم از مشکلات و حتی درنظر نگرفتن توان satellite های 623 که اگه اشتباه نکنم 35وات هستند و z906 67w بازهم به زبان ساده صدای نهایی که از optical میگیرین با 3.5mm تفاوت داره در پردازش نهایی.

اسپیکر قبلی رو برای فروش بگذارین یا بدین به یکی از اعضای خانواده چون شخصا حتی اگه بدون مشکل متصلش کنین هم دلیل منطقی برای اینکار نمیبینم.

موفق باشین

لینک به دیدگاه

• 3 هفته بعد...

سلام من 5.1 z506 خریدم الان دیدم اوپتیکال نمیخوره .. میخاستم بدونم تفاوتی هست توی کیفیت صدا بین اپتیکال و این مدل های معمولی

و یچیز دیگ اینکه توی فیلم ها به ندرت صدا از پشت میاد و یه حالت صدای ضعیفیم هست .. ینی خیلی قوی صدا از پشت نمیاد

ویرایش شده توسط magnetic7
لینک به دیدگاه

سلام.

استاندارد دالبی در فیلم ها صدای surround  در 5.1 کانال side channel شده (بخصوص برای چینش سینمای خانگی)و متاسفانه میکس بیشتر فیلم ها هم بیشتر متمایل به side channel شده برای 5.1  و فقط در 7.1  یا بالاتر کانال پشتی استفاده میشه اما در dts تفاوت داره و کمی بیشتر متمایل به عقب هست بلندگوهای surround با فاصله ی کم .شما درصورتی که دارین به عنوان اسپیکر pc استفاده میکنین و بخصوص برای بازی باید بلندگوهای surround رو پشتتون قرار بدین . هم در powerdvd بصورت دیفالت از بلندگوهای پشتی استفاده میشه و هم زمانی که k-lite media codec pack رو نصب میکنین تنظیمات mpc بصورت دیفالت برای چینش Legacy mode که بلندگوهای surround پشت قرار میگیرن تنظیم شده.

نکته ی دیگه کارت صداتون هست.درصورتی که آنبرد هست هم گمان کنم چند سالی هست realtek بصورت دیفالت side channel رو انتخاب کرده(یقین ندارم چون خیلی وقته آنبرد استفاده نکردم) که باید تغییرش بدین و کابل بلندگوهای پشتی داخل خروجی  مشکی رنگ که مرتبط با بلندگوهای پشتی هست نصب بشه

یکی دیگه از نکاتی  که باید درنظر داشته باشین انکودر فیلم هست. فیلم های حجم پایین که دانلود میکنین عموما یا stereo هستند یا aac 5.1 که نباید انتظار زیادی ازشون داشته باشین.به عنوان نمونه پیشنهاد میکنم اگه امکان تهیه ی نسخه ی اصلی براتون مهیا نیست حداقل از انکود های sparks یا امثال اون استفاده کنین به عنوان مثال kong island blueray full hd sparks که حجمش حدود 8.74 gb هست همون ابتدای فیلم که لوگوی wb میاد نیمی از صداها برای بلندگوهای پشتی mix شدن.یا doctor strange نسخه ی sparks  که حدود 7.64gb حجم داره  دقیقه ی 29.40 ثانیه مثال خوبی برای تفاوت فراگیری صدای 5.1 نسبت به stereo هست و میتونین بصورت side یا rear تست کنین و برتری rear به وضوح مشهوده.فیلم های دیگه ای که بشدت روی mix و master کار شده و پشنهاد میکنم تماشا کنین american sniper و hacksaw ridge هستن که حتما باید حداقل نسخه ی sparks رو نگاه کنین که لذت ببرین از mix و master قوی صداها.

لینک به دیدگاه

درمورد کابل اپتیکال هم باید عرض کنم که  : بطور کلی شما برای انتقال صدای dolby و dts باید از کابل coaxial و کانکتورهای rca یا fibre optic با کانکتور toslink استفاده کنین (همون کابل اپتیکال که میشناسین) یا برای صدای loseless از کابل hdmi یا display port.

تفاوت در پردازش سیگنال ها و بخصوص در LFE (low frequency effects) که مرتبط با بیس هست مشهوده و بصورت bitstreaming باید استفاده کنین در این حالت.برای عده ای این مساله اونقدرها هم اهمیت نداره.توجه داشته باشین که علاوه بر کارت صدا بلندگوهاتون هم باید توان decode کردن dolby و dts رو داشته باشن یا امپ یا رسیور جداگانه تهیه کنین که هزینه ی بالایی داره.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در در 1396/06/04, 12:23:35، mohsen.dehvari گفته است :

در پایان هم باید عرض کنم تعیین کننده ی نهایی کارت صداتون هست هست که از لحاظ تشخیص زاویه صدا  و فاصله ها creative عملکرد خوبی داره توجه کنین در این مورد هیچ تفاوتی بین Z , ZX , ZxR نیست چون هر 3 مدل از sound core 3d  (یا عبارت دقیق تر CA0113-4AG) استفاده میکنن و تفاوتشون در آمپ و dac هست (zوzx از cirrus logic استفاده میکنن اماZxR از burr- brown  استفاده میکنه اما درصورتی هم که کارت صدای آنبرد استفاده میکنین حتما داخل تنظیمات فاصله ی بلندگوها رو fine tune کنین و تست کنین.

باسلام 

درمورد تفا وت دومدل کارت صدا zx و zxr. 

من بصورت عملی مقایسه همزمان ببنشون داشتم. که خب  غیر از امکانات  تفاوت. تو کیفیت باهم داشتن. 

ویرایش شده توسط ferdosi
لینک به دیدگاه

ما که یه سینما خانگی 5.1 آوردیم برای سیستم تو اتاق

5 تا بلندگو رو آب-دوغ-خیاری چیدیم روی میز و بالای میز

ساب ووفر هم سمت چپ میزه

همه از طریق کواکسیال به خروجی های realtek alc892 آنبورد متصلن

کیفیت صدای عالی هم داریم البته در اینکه موزیک هارو کانورت کردم به کدک flac و با افزایش sample rate به 192000 و sample size به 24 حجمشون رو به دقیقه ای 100 مگ افزایش دادم هم شکی نیست :D

البته یه برنامه بلند مدت برای انتقال بلندگوهای side دارم که دارم جانمایی میکنم براشون منتهی به علت کمبود فضا خیلی کار سختیه

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...