رفتن به مطلب

ارور ۱۵ دیباگ (فوری)

Amin_CA
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت دوستان عزیز.

بنده یک مادربرد giga x370 gaming 5 دارم با سی‌پی‌یو رایزن ۱۷۰۰ و رم crucial 2*8 3000mhz

چند وقت پیش موقع روشن کردن سیستم دیدم که هیچی بالا نمیاد و تو دیباگ مادربرد ارور ۱۵ نوشته که مربوط به پل شمالی رم هستش. تو اینترنت سرچ کردم و یه نفر یه راه حل موقتی داده بود و اونم اینکه بایوس دوم رو فعال کنم و از اون طریق بایوس اول رو فلش کنم که موفقیت آمیز بود.

از اون به بعد هرچند وقت یک بار اینجوری میشد و من هم با همون روش حلش میکردم.

تا اینکه امروز بایوس دوم هم به اون مشکل دچار شد و هیچ راه حلی ندارم

باتری رو درآوردم چند دقیقه بعد گذاشتم، کلیر سی ماس کردم، هردو رم رو در هر چهار اسلات به حالت های مختلف تست کردم، سیستم رو خارج از کیس تست کردم. باز هم همین ارور پابرجاست.

خیلی ممنون میشم کمکم کنید چون اصلا امروز حالم خوب نیست کلی کار دارم و این هم اضافه شده به همش :(

لینک به دیدگاه

درود دوست عزیز

آیا نسخه های مختلف Bios رو دانلود و تست کردین!؟ اگر بله احتمالا مشکل از همینجا باشه چون Bios های قدیمی از این فرکانس رم پشتیبانی نمی‌کنن...

اول یک رم رو از اسلت خارج کنید و با یک رم تنها، در یک اسلت دیگه تست بگیرین

اگر نشد از کسی رم قرض بگیرین و تست کنین (ترجیحا با فرکانس پایه 2133 یا 2400 )

سیستم بوق می‌زنه!؟ تک بوق هست یا سه بوق!؟ تصویر میده!؟ توی محیط BIOS میره!؟

کلید ریست و پاور سیستم رو برای 10 ثانیه باهم بگیرین تا از Bios اصلی روی Bios فعلی کپی بگیره و تست کنین...

شاید پین‌های زیر پردازنده مشکل داشته باشن اونا رو هم چک کنین

در نهایت اگر نشد حضوری تشریف ببرین نمایندگی، همون روز براتون انجام میدن (نهایتاً یک روز بعد) ولی اگر غیرحضوری بفرستین، یک‌ماه هم ممکنه طول بکشه تا Bios ها رو دوباره فلش و ریکاوری کنن...

لینک به دیدگاه

در 7 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

درود دوست عزیز

آیا نسخه های مختلف Bios رو دانلود و تست کردین!؟ اگر بله احتمالا مشکل از همینجا باشه چون Bios های قدیمی از این فرکانس رم پشتیبانی نمی‌کنن...

اول یک رم رو از اسلت خارج کنید و با یک رم تنها، در یک اسلت دیگه تست بگیرین

اگر نشد از کسی رم قرض بگیرین و تست کنین (ترجیحا با فرکانس پایه 2133 یا 2400 )

سیستم بوق می‌زنه!؟ تک بوق هست یا سه بوق!؟ تصویر میده!؟ توی محیط BIOS میره!؟

کلید ریست و پاور سیستم رو برای 10 ثانیه باهم بگیرین تا از Bios اصلی روی Bios فعلی کپی بگیره و تست کنین...

شاید پین‌های زیر پردازنده مشکل داشته باشن اونا رو هم چک کنین

در نهایت اگر نشد حضوری تشریف ببرین نمایندگی، همون روز براتون انجام میدن (نهایتاً یک روز بعد) ولی اگر غیرحضوری بفرستین، یک‌ماه هم ممکنه طول بکشه تا Bios ها رو دوباره فلش و ریکاوری کنن...

سلام. بله آخرین نسخه بایوس رو داشتم 

هردو استیک رم رو در هر چهار اسلات به همه شیوه های ممکن(تنهایی یا دوتایی) تست کردم مشکل پابرجا بود

تا قبل از این هم سیستم تقریبا همیشه با این رم ها به راحتی بوت میشد و زیر فشار کوچک ترین ناپایداری از خودش نشون نمی‌داد.

کیسم اسپیکر نداره متاسفانه. تصویر نمیده. اگه تصویر میداد وارد بایوس میشدم و فلش میکردم که درست بشه

پین های سی پی یو رو هم چک کردم از نظر ظاهری هیچ مشکلی نداشتن.

متاسفانه شهرستان هستم و هنوز نمی‌دونم ایراد از کدوم قطعه ست که بخوام با نمایندگی تماس بگیرم.

باز هم ممنون از اینکه وقت گذاشتید

ویرایش شده توسط Amin_CA
لینک به دیدگاه

در 15 دقیقه قبل، Amin_CA گفته است :

سلام. بله آخرین نسخه بایوس رو داشتم 

هردو استیک رم رو در هر چهار اسلات به همه شیوه های ممکن(تنهایی یا دوتایی) تست کردم مشکل پابرجا بود

تا قبل از این هم سیستم تقریبا همیشه با این رم ها به راحتی بوت میشد و زیر فشار کوچک آرین ناپایداری از خودش نشون نمی‌داد.

کیسم اسپیکر نداره متاسفانه. تصویر نمیده. اگه تصویر میداد وارد بایوس میشدم و فلش میکردم که درست بشه

پین های سی پی یو رو هم چک کردم از نظر ظاهری هیچ مشکلی نداشتن.

متاسفانه شهرستان هستم و هنوز نمی‌دونم ایراد از کدوم قطعه ست که بخوام با نمایندگی تماس بگیرم.

باز هم ممنون از اینکه وقت گذاشتید

خواهش می‌کنم

آیا قبل از این نسخه‌ی آخر، مرتب آپگرید و دانگرید می‌کردین BIOS رو !؟ یا خیر

یه رم از دوستان‌تون امانت بگیرین و تست کنین... اگر تصویر داد که میتونین نسخه‌ی Bios ماقبل بتا رو دانلود و فلش کنین ... ترجیحا نسخه‌ی 10 یا 20 رو

اگر تصویر نداد با توجه به داشتن گارانتی بفرستین شرکت آواژنگ...

گیگا چیپست‌های Bios مقاومی داره... قاعدتا نباید بدون دلیل اینطور بشه. پاور رو هم چک کنین...

ضمناً یه بار هم کل قطعات و تمام کابل‌ها رو - حتی کابل‌های reset sw power و ... -  از مادربرد جدا کنین (به جز برق پردازنده و مادربرد) و از طریق دکمه‌ی روی مادربرد اون رو روشن کنین ببینین دیباگرش چه کدی میده!؟ ( یک بار با رم و یک‌بار بدون رم)

لینک به دیدگاه

در 4 دقیقه قبل، EHSANRF گفته است :

خواهش می‌کنم

آیا قبل از این نسخه‌ی آخر، مرتب آپگرید و دانگرید می‌کردین BIOS رو !؟ یا خیر

یه رم از دوستان‌تون امانت بگیرین و تست کنین... اگر تصویر داد که میتونین نسخه‌ی Bios ماقبل بتا رو دانلود و فلش کنین ... ترجیحا نسخه‌ی 10 یا 20 رو

اگر تصویر نداد با توجه به داشتن گارانتی بفرستین شرکت آواژنگ...

گیگا چیپست‌های Bios مقاومی داره... قاعدتا نباید بدون دلیل اینطور بشه. پاور رو هم چک کنین...

ضمناً یه بار هم کل قطعات و تمام کابل‌ها رو - حتی کابل‌های reset sw power و ... -  از مادربرد جدا کنین (به جز برق پردازنده و مادربرد) و از طریق دکمه‌ی روی مادربرد اون رو روشن کنین ببینین دیباگرش چه کدی میده!؟ ( یک بار با رم و یک‌بار بدون رم)

همیشه مرتبا آپگرید میکردم بایوس رو. و این مشکل هروقت پیش میومد از طریق بایوس دوم ، اولیو فلش میکردم و درست میشد. تا اینکه امروز بایوس دوم هم اینجوری شد.

بله فردا هم می‌خوام همین کارو بکنم ببینم مشکل از رم هست یا نه. البته من بایوس بتا نریختم. همه نسخه هایی که نصب کردم نهایی بودن. یکی دوبار برای اطمینان نسخه های قدیمی تر رو نصب کردم اما باز هم همین مشکل وجود داشت.

بله اون رو هم امتحان کردم سیستم رو خارج از کیس ایمیل کردم و همین ارور رو میداد. اما وقتی بدون رم تست میکردم ارور 4b میداد که نمی‌دونم 4b هستش یا 46 که تو دفترچه راهنما چیزی دربارش ننوشته بود

لینک به دیدگاه

و اینکه دکمه پاور و ریست رو ده ثانیه گرفتم و اون ارور 4b به b0 تبدیل شد و نیم ساعتی میشه همون جوری مونده

لینک به دیدگاه

الان یه اسپیکر مادربرد گیر آوردم و تست کردم هیچ بوقی نمیزنه. همون ارور۱۵ که می‌ره روی بوت سیکوئل

لینک به دیدگاه

با رم های دیگه‌ای (geil Forza 2*4 3200mhz CL16) هم تست کردم باز هم همین ارور رو میداد. پس در نتیجه مشکل از رم ها نیست. 

به نظرتون مادربرد رو بفرستم برای گارانتی؟

لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، Amin_CA گفته است :

با رم های دیگه‌ای (geil Forza 2*4 3200mhz CL16) هم تست کردم باز هم همین ارور رو میداد. پس در نتیجه مشکل از رم ها نیست. 

به نظرتون مادربرد رو بفرستم برای گارانتی؟

دوست عزیز بالاتر عرض شد که با رم فرکانس پایین تست کنین. این که از رم خودتون وضعیتش بدتره و بالاتره ...

اگر نمیتونین تست کنین و تو شهرتون موجود نیست، ببرین یه فروشگاه کامپیوتری و بگین رم بزنه و تست کنه و مبلغ ناچیزی بگیره تا مطمئن بشین...

نهایتا اگر باز هم با اون وضعیت تصویر نداد بفرستین گارانتی... (برای اینکه کارتون سریع‌تر انجام بشه بدین دوستی که نمایندگی تعمیرات آواژنگ تو شهرشون هست حضوری ببره)

با رم 2133 یا نهایتا اگر نبود 2400 مگاهرتزی تست کنین

اون Bios که آخرش f داره درسته تو سایت هست ولی نسخه‌ی اصلی نیست... معمولا نسخه‌های اصلی پسوند پیشوند ندارن...

یکی ازعاملین به وجود اومدن این مشکلات‌ همین مرتب آپگرید و دانگرید کردن Bios هست. خصوصا با وجود رم فرکانس بالا، تست زدن Biosهای نسخه‌ی پایین

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

دوست عزیز بالاتر عرض شد که با رم فرکانس پایین تست کنین. این که از رم خودتون وضعیتش بدتره و بالاتره ...

اگر نمیتونین تست کنین و تو شهرتون موجود نیست، ببرین یه فروشگاه کامپیوتری و بگین رم بزنه و تست کنه و مبلغ ناچیزی بگیره تا مطمئن بشین...

نهایتا اگر باز هم با اون وضعیت تصویر نداد بفرستین گارانتی... (برای اینکه کارتون سریع‌تر انجام بشه بدین دوستی که نمایندگی تعمیرات آواژنگ تو شهرشون هست حضوری ببره)

با رم 2133 یا نهایتا اگر نبود 2400 مگاهرتزی تست کنین

اون Bios که آخرش f داره درسته تو سایت هست ولی نسخه‌ی اصلی نیست... معمولا نسخه‌های اصلی پسوند پیشوند ندارن...

یکی ازعاملین به وجود اومدن این مشکلات‌ همین مرتب آپگرید و دانگرید کردن Bios هست. خصوصا با وجود رم فرکانس بالا، تست زدن Biosهای نسخه‌ی پایین

بله درسته ولی این رم ها روی ۲۱۳۳ کار میکردن چون رو سیستمی که بودن xmp غیرفعال بوده.

و من هم همیشه بایوس رو آپگرید میکنم ولی این مشکل حتی قبل از اینکه نسخه f رو داشته باشم هم وجود داشته تو همه نسخه های بایوسی که تا الان داشتم. 

والا فک نکنم تو شهر ما فروشگاهی پیدا بشه که با ddr4 آشنا باشه? ولی باز هم تلاشمو میکنم.

ممنون از اینکه پیگیر هستید. 

لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، Amin_CA گفته است :

بله درسته ولی این رم ها روی ۲۱۳۳ کار میکردن چون رو سیستمی که بودن xmp غیرفعال بوده.

ربطی نداره دوست عزیز. به هر حال رم 2400 گیر بیارین و تست کنین مطمئن‌تر میتونین نتیجه بگیرین

و من هم همیشه بایوس رو آپگرید میکنم ولی این مشکل حتی قبل از اینکه نسخه f رو داشته باشم هم وجود داشته تو همه نسخه های بایوسی که تا الان داشتم.

ارتقاء Bios وقتی سیستم استیبل هست کار درستی نیست. به خصوص اینکه از این نسخه به اون نسخه پریدن میتونه باعث این مشکلات بشه ... قاعدتا اگر روز اول همین مشکل وجود داشته می‌بایست با فروشنده یا فروشندگان مطرح می‌کردین و منتظر نمی‌موندین تا وضعیت بحرانی بشه...

والا فک نکنم تو شهر ما فروشگاهی پیدا بشه که با ddr4 آشنا باشه1f611.png ولی باز هم تلاشمو میکنم.

بهتره از گروه‌های شبکه‌های اجتماعی شهرتون پرس‌وجو کنین، اونطور قطعا کسانی هستن که بتونن کمک کنن، مراجعه‌ی حضوری به فروشندگان یه خورده دردسرش بیشتر هست...

ممنون از اینکه پیگیر هستید. 

خواهش می‌کنم

می‌تونین لطف کنین و به جای تشکر تایپی تنها گزینه‌ی  قلب که کنار همه‌ی پست‌ها هست رو بفشارین

لینک به دیدگاه

• 3 هفته بعد...

دوباره سلام ?

من امروز بالاخره بعد از کلی بدبختی تونستم سیستم رو کاملا تست کنم و مشخص شد که ایراد از مادربرد هست.

و کمی هم که بیشتر تحقیق کردم، فهمیدم این اولین باری نیست که یک برد گیگا دچار این مشکل میشه. چندین ویدیو در یوتوب هم بود که دارندگان این مادربرد و مدل های مشابه مانند k7 همین مشکل رو داشتن و نمیتونستن برطرفش کنن. و در نهایت مادربرد رو پس میفرستادن و شرکت یه جدیدشو براشون میفرستاد.

من هم امروز مادربرد رو برای گارانتی فرستادم ببینم چی میشه.

لینک به دیدگاه

• 4 هفته بعد...

امروز بالاخره برد از گارانتی اومد. متاسفانه وقتی تماس گرفتم گفتند که تعمیرکار حضور نداره و نمیدونن که دقیقا چه مشکلی داشت، اما در حال حاضر هردو بایوس سالم هستند و همون ورژنی هستند که قبل و موقع خرابی بودند.

امیدوارم که دوباره چنین مشکلی پیش نیاد.

اما از اونجایی که بردهای گیگابایت در این زمینه بخاطر مشکل کارخونه‌ای معروف هستن، شک دارم که تکرار نشه. بنده همین ارور رو در یوتوب سرچ کردم و حداقل بیست نفر دیگه با برد مشابه من و یا مدل k7 که تقریبا مشابه همین مدل هست، دقیقا همین مشکل رو داشتن.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...