رفتن به مطلب

توان کاری واتر پمپ باید وی چه مقداری تنظیم شود؟

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام به همگی

مادربورد من

ASUS MAXIMUS VIII HERO  ALPHA

هست و سی پی یو 6700K

همچنین از واتر کولر ENERMAX 240 استفاده میکنم

وقتی در نرم افزار خود مادربورد FAN  TUNING رو اجرا میکنم دور واتر پمپ رو روی صد در صد قرار میده

ولی من به صورت دستی تا دمای 60 درجه میزارم رو 50 درصد و بعد اون تنظیم کردم به تدریج بره بالا

میخوام ببینم اینکه به صورت دستی رو پنجاه درصد تنظیم میکنم مشکلی برا واتر پمپ ایجاد نمیکنه؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

بهتره دور پمپ رو روی بیشترین حالت قرار بدید و اصولا نباید جوری باشه که قابلیت کنترل داشته باشه.

سیم پمپ رو بزنید به هدر W_PUMP روی مادربورد. در این حالت بیشترین عمر و بازدهی رو داره پمپ واترتون.

و اصلا سعی در ایجاد Fan Curve برای پمپ نکنید و بگذارید روی بالاترین دور همیشه کار کنه. برای فن ها پروفایل درست کنید اما برای پمپ این کار رو نکنید.

ویرایش شده توسط Sir MehDi
لینک به دیدگاه

در 29 دقیقه قبل، Sir MehDi گفته است :

درود

بهتره دور پمپ رو روی بیشترین حالت قرار بدید و اصولا نباید جوری باشه که قابلیت کنترل داشته باشه.

سیم پمپ رو بزنید به هدر W_PUMP روی مادربورد. در این حالت بیشترین عمر و بازدهی رو داره پمپ واترتون.

و اصلا سعی در ایجاد Fan Curve برای پمپ نکنید و بگذارید روی بالاترین دور همیشه کار کنه. برای فن ها پروفایل درست کنید اما برای پمپ این کار رو نکنید.

سلام بله دوستونم درست میگن

پمپ روی روی هدر مخصوص واتر بزنید روی مین خودش تنظیم میکنه و در زمان لزوم خودش دور پمپ پها رو تنظیم میکنه 

در زمان کم باری دور پایین زیر بار فشار دوره بالا .... 

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 19 دقیقه قبل، Naser.Morsali گفته است :

سلام بله دوستونم درست میگن

پمپ روی روی هدر مخصوص واتر بزنید روی مین خودش تنظیم میکنه و در زمان لزوم خودش دور پمپ پها رو تنظیم میکنه 

در زمان کم باری دور پایین زیر بار فشار دوره بالا .... 

مثل اینکه درست مطاله نکردید عرایض بنده رو.

خیر اینطور نیست که تنظیم کنه. و دور پمپ نباید کم و زیاد بشه و باید همیشه روی بالاترین مقدار باشه دوست عزیزم.

هدر مخصوص روی بورد هم دقیقا همین کار رو میکنه و فرقی نداره سیستم زیر بار هست یا خیر. همیشه پمپ روی نهایت دور هست.

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Sir MehDi گفته است :

به همین زدم ولی قابلیت تنظیم دستی رو داره

چرا اینطور هست و باید صد در صد باشه همیشه؟

منظور اینکه چرا در این حالت عمرش بیشتره میشه؟

چون خود مادربوردم همینو تشخیص میده و میذاره رو صد

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Free Man گفته است :

به همین زدم ولی قابلیت تنظیم دستی رو داره

چرا اینطور هست و باید صد در صد باشه همیشه؟

منظور اینکه چرا در این حالت عمرش بیشتره میشه؟

چون خود مادربوردم همینو تشخیص میده و میذاره رو صد

دوست عزیز این موضوع بستگی به شرکت سازنده پمپ داره!

برای مثال اگر کولر از برند کولر مستر هست با اینکه امکان تنظیم دور پمپ هست نباید دور پمپ را متغیر تنظیم کنید و همیشه باید روی ۱۰۰ درصد باشه!

چون طبق گفته خود سازنده  پمپ هاش برای دور متغیر طراحی نشدن و در صورت عدم رعایت احتمال کاهش طول عمر پمپ وجود داره...

معمولا وقتی پمپ ساخته میشه با در نظر گرفتن شرایط کاری و پدیده کاویتاسیون دور بهینه اون انتخاب میشه...کاویتاسیون میتونه به پرها اسیب جدی بزنه

ولی در مورد کورسیر اینطور نیست و حتی خود برنامه کورسیر حالت های مختلفی برای دور پمپ به شما میده چون این پمپ ها میتونن با دورهای مختلف کار کنند!

در مورد بقیه شرکت ها اطلاعاتی ندارم و باید بگردید...

به این اینکه مادربرد به شما امکان کنترل میده با نه اعتماد نکنید و براساس توصیه سازنده کولر خودتون تنظیم کنید!

ویرایش شده توسط shadowfax
لینک به دیدگاه

در 26 دقیقه قبل، shadowfax گفته است :

دوست عزیز این موضوع بستگی به شرکت سازنده پمپ داره!

ممنون از راهنمایی

برای من این مدل هست

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=49&lv1=50&no=289

مطلبی پیدا نکردم که میشه تغییر داد یا باید ثابت باشه

اگه در مورد این مدل اطلاعاتی دارید راهنمایی کنید

ویرایش شده توسط Free Man
لینک به دیدگاه

درود 

نیازی نیست  که پمپ حتما روی حداکثر دور کار  کند(اگر ضروری  بود که  صددرصد کار کنه که براش دیگه تنظیمات نمیزاشتن)

مثلا اینجا تو این تصویر نگاه کن ، من تنظیمش کردم  در محدوده دمای 30 سرعت پمپ حدود 3400 باشه و دما هم در حالت بیکاری حدود 29 الی 30 است.

تازه میشه تنظیمش کرد اگه دما به یک حدی پایین تر امد پمپ را هم خاموش کرد(توصیه نمیشه)

Untitled.png

لینک به دیدگاه

در 5 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

درود 

نیازی نیست  که پمپ حتما روی حداکثر دور کار  کند(اگر ضروری  بود که  صددرصد کار کنه که براش دیگه تنظیمات نمیزاشتن)

مثلا اینجا تو این تصویر نگاه کن ، من تنظیمش کردم  در محدوده دمای 30 سرعت پمپ حدود 3400 باشه و دما هم در حالت بیکاری حدود 29 الی 30 است.

تازه میشه تنظیمش کرد اگه دما به یک حدی پایین تر امد پمپ را هم خاموش کرد(توصیه نمیشه)

خب یه سری دوستان کاملا خلاف صحبت شما رو میگن

74534.png

این مربوط به تنظیمات واتر پمپ مادربورد بنده هست

قابلیت تنظیم دستی داره ولی اگه خودش تنظیم کنه میذاره رو کلا صد در صد

شما اونچه میگید جایی خوندید و منبع معتبری داره یا به میل خودتون این کارو کردید

ویرایش شده توسط Free Man
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 21 دقیقه قبل، Free Man گفته است :

اینکه پمپ همیشه توی 100 درصد توانش کارکنه خیلی بهتر از اینه که مدام هر 30 ثانیه بخواد به بالا پایین شدن دما دورش رو عوض کنه. و اگر شما سرعت پمپ رو وابسته به دمای سی پی یو کنید که اوضاع بدتر هم میشه چون دمای سی پی یو مدام درحال تغییر هست و اگر پمپ هم مدام بخواد تغییر کنه عملا عمرش کوتاه میشه. اگر میخواید تغییرش بدید روی یه مقدار ثابت قرارش بدید نه اینکه کم و زیاد بشه.

این مشخصات کولر شماست.

pump.thumb.jpg.b911215308a852ce2f7381839cd9eace.jpg

سرعت پمپ 2700 دور و ثابته ، میزان جریانش هم مشخص و ثابت هست.

برعکسش برای فن ها که از 500 تا 2000 دور متغیر هستند و همینطور جریان متفاوتی هم دارند بر اساس آمپر.

در نهایت این مواردی بود که به ذهن ناقص بنده رسید. مابقی ماجرا به عهده خودتون هست.

موفق باشید 

ویرایش شده توسط Sir MehDi
لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، Free Man گفته است :

ممنون از راهنمایی

برای من این مدل هست

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=49&lv1=50&no=289

مطلبی پیدا نکردم که میشه تغییر داد یا باید ثابت باشه

اگه در مورد این مدل اطلاعاتی دارید راهنمایی کنید

من جستجویی انجام دادم جایی ندیدم که در مورد مدل کولر شما از توانایی دور متغیر صحبت کرده باشه!

در ضمن در صفحه مشخصات هم کانکتور پمپ از نوع سه پین هست و pwm نیست...

در پمپ های لوپ  کاستوم هم که پمپ pwm هست معیار تغییر سرعت را دمای کولانت قرار میدهند که که بازه تغییرات هموار و محدوده نه مثل پردازنده که یک لحظه 50 و لحظه بعد 30...

با این حال من توصیه میکنم روی ۱۰۰ باشه ولی اگر اصرار دارید طبق توصیه دوستمون منحنی ندید و مقدار ثابت بدین!

ویرایش شده توسط shadowfax
لینک به دیدگاه

در 4 دقیقه قبل، shadowfax گفته است :

با این حال من توصیه میکنم روی ۱۰۰ باشه ولی اگر اصرار دارید طبق توصیه دوستمون منحنی ندید و مقدار ثابت بدین!

باشه پس همون ثابت نگه میدارم سرعت رو

ممنون بابت وقتی که گذاشتید?

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، Free Man گفته است :

خب یه سری دوستان کاملا خلاف صحبت شما رو میگن

74534.png

این مربوط به تنظیمات واتر پمپ مادربورد بنده هست

قابلیت تنظیم دستی داره ولی اگه خودش تنظیم کنه میذاره رو کلا صد در صد

شما اونچه میگید جایی خوندید و منبع معتبری داره یا به میل خودتون این کارو کردید

این تنظیمات تجربی است. هر سخت افزار  با یک سخت افزار دیگه فرق میکنه. مثال :قبل از هرچیزی ، من رکورد گرفتم کارکرد پمپ مانیتور کردم دیدم عملکرد پمپ و  خنک کنندگی پایدار است (یعنی هی دور پمپ بالا و پایین نمیشه) وقتی هم که اگه کار سنگین انجام بدم بازهم دور  پمپ نهایتا 100 دور بهش اضافه میشه . 

البته نوع خنک کننده و بزرگ بودن اون هم خیلی مهمه.

لینک به دیدگاه

سلام،

وقت به خیر.

در 23 ساعت قبل، Free Man گفته است :

سلام به همگی

همچنین از واتر کولر ENERMAX 240 استفاده میکنم

میخوام ببینم اینکه به صورت دستی رو پنجاه درصد تنظیم میکنم مشکلی برا واتر پمپ ایجاد نمیکنه؟

خنک کننده ی آبی شما نسبت به پردازنده ی شما، توانایی خنک کنندگی بالایی دارد و استفاده از بیشترین دور چرخش موتور  پمپ چندان ضروری نیست. به جای این کار می توانید؛ نخست دور Fan ها را برای استفاده روزمره تا حدی که صدایشان آذارتان نمی دهند(برای نمونه، تا حدود 1000 دور در دقیقه) بالا ببرید و ثابت نگه دارید، پس از آن با نرم افزارهای موجود پردازنده را بارگذاری کنید تا دمایش بالا برود، در گام سوم سرعت چرخش موتور پمپ را تا جایی بالا ببرید که اختلاف دمای محیط اتاق/خانه/محل کار شما و پردازنده بیش از 20 تا 25 درجه سلسیوس نباشد. مقدار به دست آمده دور ثابت چرخش موتور پمپ است و برای دماهای بالاتر(دمای پردازنده حدود 60 تا 65 درجه)، سرعت چرخش پمپ را در بیشترین مقدار خود قرار دهید.

در 17 ساعت قبل، Sir MehDi گفته است :

اینکه پمپ همیشه توی 100 درصد توانش کارکنه خیلی بهتر از اینه که مدام هر 30 ثانیه بخواد به بالا پایین شدن دما دورش رو عوض کنه. و اگر شما سرعت پمپ رو وابسته به دمای سی پی یو کنید که اوضاع بدتر هم میشه چون دمای سی پی یو مدام درحال تغییر هست و اگر پمپ هم مدام بخواد تغییر کنه عملا عمرش کوتاه میشه. اگر میخواید تغییرش بدید روی یه مقدار ثابت قرارش بدید نه اینکه کم و زیاد بشه.

حالت گذرا به خصوص نوع سریع/ضربه ای آن همواره بیش ترین اثر و خرابی را نسبت به بارگذاری با سرعت اعمال پایین و غیرضربه ای با همان مقدار نهایی بار را دارد. در کنار آن با افزایش سرعت چرخش موتور پمپ به دلیل خواص سیالات، همواره حباب های بسیار ریز تا بسیار بزرگ(بسته به اندازه ی پره(ها)) در اطراف پره(ها) تشکیل می شوند که باعث خوردگی پرده و ایجاد ترک های سطحی در کوتاه  مدت و شکستن پره در بلند مدت می شوند.

ایجاد تغییرشکل های هرچند کوچک که باعث ایجاد تغییر در تعادل دینامیکی و پایدرای دورانی جسم شود، افزون بر کاهش بازدهی، باعث خرابی موتور نیز می شود.

بنابه دلایل بالا، در خنک کننده های نوین، سیستم کنترل سرعت وجود دارند.

در 17 ساعت قبل، shadowfax گفته است :

در ضمن در صفحه مشخصات هم کانکتور پمپ از نوع سه پین هست و pwm نیست...

کنترل کننده هایی که دارای 3 سوزن، از نوع DC هستند با کاهش یا افزایش ولتاژ، سرعت دستگاه را تعیین می کنند.

کنترل کننده های PWM که دارای 4 سوزن هستند با خاموش و روشن کردن پیاپی دستگاه، به نوعی معادل! ولتاژ را کنترل می کنند. فرض کنید ولتاژ 10 ولت بدون قطعی در جریان است، ولتاژ معادل مدار 10 ولت می شود. حال برای کاهش سرعت دستگاه، ولتاژ در بازه های زمانی کوتاه، 70% وصل و 30% قطع است، یعنی ولتاژ معادل برابر 7 ولت است.

معمولا سرعت چرخش وابسته ی خطی نسبت به ولتاژ نیست و با نصف کردن ولتاژ، سرعت نصف نمی شود.

لینک به دیدگاه

در 50 دقیقه قبل، +Wise+ گفته است :

سلام،

وقت به خیر.

کنترل کننده هایی که دارای 3 سوزن، از نوع DC هستند با کاهش یا افزایش ولتاژ، سرعت دستگاه را تعیین می کنند.

کنترل کننده های PWM که دارای 4 سوزن هستند با خاموش و روشن کردن پیاپی دستگاه، به نوعی معادل! ولتاژ را کنترل می کنند. فرض کنید ولتاژ 10 ولت بدون قطعی در جریان است، ولتاژ معادل مدار 10 ولت می شود. حال برای کاهش سرعت دستگاه، ولتاژ در بازه های زمانی کوتاه، 70% وصل و 30% قطع است، یعنی ولتاژ معادل برابر 7 ولت است.

معمولا سرعت چرخش وابسته ی خطی نسبت به ولتاژ نیست و با نصف کردن ولتاژ، سرعت نصف نمی شود.

سلام دوست عزیز

بله کانکتور سه پین هم از طریق ولتاژ امکان تغییر دور را دارد که  برای فن ایرادی نداره و خیلی هم ضروری هست و همین امر در مورد پمپ هم صدق میکنه  و دور پمپ میشه کم یا زیاد کرد!

ولی دلیل نمیشه که چون امکان تغییر هست پس این کار به پمپ اسیبی نمیزنه...منظور من از از اینکه کانکتور سه پین هست هم همین بود و نه اینکه چون سه پین هست امکان تغییر دور نیست.

وقتی خود سازنده میگه پمپ من برای دور متغیر ساخته نشده و به منظور راندمان و طول عمر بهینه باید همواره  روی ۱۰۰٪ باشه چه اصراری هست که دورش را تغییر بدیم؟

این یک نمونه پمپ که این امکان رو میده:

https://www.ekwb.com/shop/ek-d5-pwm-motor-12v-dc-pwm-pump-motor

به نظر شما اگه برای مثال برندی  کولر مستر پمپش چنین توانایی دار چرا اصلا بهش اشاره نکرده و توصیه میکنه با دور کامل کار کنه؟

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، +Wise+ گفته است :

سلام،

وقت به خیر.

ممنون از اطلاعات مفیدتون

من گذاشتم رو 60 درصد و ثابت

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، shadowfax گفته است :

سلام دوست عزیز

به نظر شما اگه برای مثال برندی  کولر مستر پمپش چنین توانایی دار چرا اصلا بهش اشاره نکرده و توصیه میکنه با دور کامل کار کنه؟

سلامی از نو،

بسته به نوع کاربری و قطعه ی مورد استفاده پاسخ به شما متفاوت است.

همان پمپی که کولرمستر در خنک کردن کارت گرافیک از آن با دور متغییر استفاده می کند، همان پمپی است که در خنک کردن پردازنده دور ثابتی دارد. توضیحی بیشتر ندارم.

لینک به دیدگاه

در 22 ساعت قبل، Sir MehDi گفته است :

pump.thumb.jpg.b911215308a852ce2f7381839cd9eace.jpg

سرعت پمپ 2700 دور و ثابته ، میزان جریانش هم مشخص و ثابت هست.

برعکسش برای فن ها که از 500 تا 2000 دور متغیر هستند و همینطور جریان متفاوتی هم دارند بر اساس آمپر.

در نهایت این مواردی بود که به ذهن ناقص بنده رسید. مابقی ماجرا به عهده خودتون هست.

موفق باشید 

عکس و ویرایشی رو که انجام دادید الان دیدم
??

همون ثابت کردمش

لینک به دیدگاه

در 10 دقیقه قبل، +Wise+ گفته است :

سلامی از نو،

بسته به نوع کاربری و قطعه ی مورد استفاده پاسخ به شما متفاوت است.

همان پمپی که کولرمستر در خنک کردن کارت گرافیک از آن با دور متغییر استفاده می کند، همان پمپی است که در خنک کردن پردازنده دور ثابتی دارد. توضیحی بیشتر ندارم.

کولر مستر مدل خنک کننده مایع برای GPU مگه تولید میکنه؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در در 1397/08/09, 11:21:46، Sir MehDi گفته است :

درود

کاملا با دوستمون موافقم همچنین تجربه اش هم کردم که پمپ بنده سوخت فرستادم گارانتی. ازون ببعد همیشه پمپ رو مستقیم به پاور وصل میکنم.

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، shadowfax گفته است :

کولر مستر مدل خنک کننده مایع برای GPU مگه تولید میکنه؟

AMD-Radeon-1.thumb.jpg.059c2c82ffcc38a3dcb72d6487636991.jpgamd-revises-pump-block-design-for-radeon-r9-fury-x-485957-2.thumb.jpg.0d89db449b781c4e17a03a33878d2f92.jpg

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، RAMIN VAMP گفته است :

ازون ببعد همیشه پمپ رو مستقیم به پاور وصل میکنم.

????

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...