رفتن به مطلب

مشکل با دیر بوت شدن سیستم

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت دوستان

من از زمانی که دکمه پاور سیستمو میزنم تا وقتی که اولین صفحه بایوس بالا میاد حدود ۱۰ثانیه طول میکشه و قبل از بالا اومدن چراغ debug  vga روشنه و بعد از چند ثانیه خاموش میشه

مانیتورو و گرافیکو چک کردم کاملا سالم هستند 

فست بوت هم غیر فعاله بعد از اینکه صفحه اول بالا میاد دیگه مشکلی نداره

لطفا اگه نظری داری یا اتفاق مشابه براتون افتاده اطلاع بدید با تشکر

مشخصات سیستم

Z270 msi pro carbon

6700K

Gskill 16g 3000

لینک به دیدگاه

تازه این اتفاق افتاده یا از اول بوده؟

بایوسو ریست کن یار ببین تغییری میکنه

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

لینک به دیدگاه

در 9 ساعت قبل، Amokaka گفته است :

سلام خدمت دوستان

من از زمانی که دکمه پاور سیستمو میزنم تا وقتی که اولین صفحه بایوس بالا میاد حدود ۱۰ثانیه طول میکشه و قبل از بالا اومدن چراغ debug  vga روشنه و بعد از چند ثانیه خاموش میشه

مانیتورو و گرافیکو چک کردم کاملا سالم هستند 

فست بوت هم غیر فعاله بعد از اینکه صفحه اول بالا میاد دیگه مشکلی نداره

لطفا اگه نظری داری یا اتفاق مشابه براتون افتاده اطلاع بدید با تشکر

مشخصات سیستم

Z270 msi pro carbon

6700K

Gskill 16g 3000

با این مشخصات دیر بوت میشه؟?

لینک به دیدگاه

با تشکر از دوستان 

از اول همینطوری بوده بایوسم.اپدیت کردم چند بار درست نشده

لینک به دیدگاه

خب فست بوت باید فعال باشه تا تو بوت شدن گیر به رم و چیزهای دیگه نده چند ثانیه ای زودتر بیاد بالا سیستم

لینک به دیدگاه

با تشکر از دوستان 

در ۱ ساعت قبل، Mahdian57 گفته است :

خب فست بوت باید فعال باشه تا تو بوت شدن گیر به رم و چیزهای دیگه نده چند ثانیه ای زودتر بیاد بالا سیستم

چاکرم دوست عزیز

ولی فست بوتم فعال باشه 

فقط دیگه محیط اول بایوس رو نشون نمیده و بعد از اون بالا میاد ولی اون 10 ثانیه اول که مانیتور  دیر تصویر میده هیچ فرقی نمیکنه

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، تاج خورشید گفته است :

وارد بایوس بشین یک قسمتی هستش ورژن دقیق بایوس و ME رو زده. ورژن ME رو قید کنید چی هستش.

نسخه اخر مادربرد و نصب میکنم و اطلاع میدم با تشکر از شما 

لینک به دیدگاه

درود

آیا هارد یا SSD تون روی حالت UEFI تنظیم هست!؟

توی Bios بخش Boot Select Mode، گزینه‌ی LEGACY + UEFI رو به UEFI تغییر بدین.

توی بخش اورکلاکینگ هم Memory Fast Boot رو چک کنین که روی اتوماتیک هست یا چیز دیگری...

همچنین اگر گزینه‌ی Compatibility Support Module (CSM) یا همچین موردی رو از Bios پیدا و غیرفعال کنین احتمالا مشکل حل بشه...

بعد از انجام تنظیمات بالا و ذخیره و ریستارت، ببینین بوت نخست شما رو چه گزینه‌ای هست،‌ اگر روی دیوایسی هست که ویندوزتون روش نصب نیست، تغییرش بدین

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، EHSANRF گفته است :

درود

توی بخش اورکلاکینگ هم Memory Fast Boot رو چک کنین که روی اتوماتیک هست یا چیز دیگری...

همچنین اگر گزینه‌ی Compatibility Support Module (CSM) یا همچین موردی رو از Bios پیدا و غیرفعال کنین احتمالا مشکل حل بشه...

بعد از انجام تنظیمات بالا و ذخیره و ریستارت، ببینین بوت نخست شما رو چه گزینه‌ای هست،‌ اگر روی دیوایسی هست که ویندوزتون روش نصب نیست، تغییرش بدین

سلام بزرگوار 

بسیار متشکرم از وقتی که برای این حقیر گذاشتید انشالله که درست بشه بازم ممنون

لینک به دیدگاه

در 10 دقیقه قبل، EHSANRF گفته است :

درود

ببخشید جناب یعنی از حالتی که نوشته uefi+legesy خودکار.درش بیاریم و فقط بزاریم uefi؟میشه دلیلش رو بگید؟ خوب مثلا من الان uefi نصب کردم ویندوز رو مگه خودش خودکار با اون تنظیمات رو و ست نمیکنه ؟باید حتما بزاریم فقطuefi?

لینک به دیدگاه

در 11 دقیقه قبل، Amokaka گفته است :

سلام بزرگوار 

بسیار متشکرم از وقتی که برای این حقیر گذاشتید انشالله که درست بشه بازم ممنون

خواهش می‌کنم. نیاز به تشکر نیست. وظیفه‌ی همه‌ی ماست اگر کاری از دستمون بر بیاد برای دوستان انجام بدیم (البته اگر بتونیم). برای تشکر از هر پست یا مطلب مفید کافیه اون آیکن قلب گوشه‌ی سمت چپ پست رو لمس بفرمائید.

در 1 دقیقه قبل، ultragame888 گفته است :

ببخشید جناب یعنی از حالتی که نوشته uefi+legesy خودکار.درش بیاریم و فقط بزاریم uefi؟میشه دلیلش رو بگید؟ خوب مثلا من الان uefi نصب کردم ویندوز رو مگه خودش خودکار با اون تنظیمات رو و ست نمیکنه ؟باید حتما بزاریم فقطuefi?

احتمالا اگر ویندوز و ... روی حالت Legacy نصب شده باشه و شما تنظیمات بوت رو روی UEFI بذارین ویندوزتون بالا نمیاد تا برگردین به همون Legacy ...

اما سِت شدن ویندوز فقط به این نیست، به خیلی چیزها از جمله نوع Bios، نوع مدیا، نوع پارتیشن و دیسک ( GPT - MBR) نوع بوت (Legacy - UEFI) و فرمت درایو ( Ntfs- Fat , ...) و خیلی موارد دیگه بستگی داره.

به صورت مختصر و مفید عرض کنم خدمتتون که اگر تنظیمات Bios در حالت Legacy باشه، تمام ورودی و خروجی‌ها باید با اطلاعات از پیش تعیین شده‌ای که از سمت مادربرد - و بعضی اوقاتت پردازنده -  هست چک بشن و استعلام گرفته بشن، همین چک شدن و ... مدت زمانی طول می‌کشه که باعث تاخیر در بوت میشه... اگر حتی گزینه‌ی CSM رو فعال کرده باشین این مدت بیشتر هم میشه (در حالت Legacy خودکار حالت CSM فعال هست و ممکن هست اگر غیرفعالش کنین ویندوزتون بالا نیاد و هیچ دیوایسی شناخته نشه)

اما حالت UEFI خودش مثل یک سیستم‌عامل کوچیک توی مادربرد هست، خودش اتوماتیک شناسایی می‌کنه، سرعت بوت عالی داره، Bios های تحت UEFI گرافیکی هستن، سرعتش بیشتره، مدیا با ظرفیت بیشتری ساپورت می‌کنه، امنیتش بیشتره، از حالت چندسیستم‌عاملی بیشتری بهره می‌بره و الی آخر

این بحث بسیار طولانی هست و بنده سعی کردم در یکی دو جمله اون‌ها رو خلاصه کنم.

حداقل برای آشنایی با این موارد باید 5 صفحه مطلب مطالعه کنین

موفق باشین

لینک به دیدگاه

در 15 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

درود

سلام دوست عزیز

Legacy+uefi رو کردم uefi بعد ذخیره وریست کردم 

ایندفعه چراغ دیباگه بوت روشن میشه و سیستم مستقیم میره محیط اصلیه بایوس ,دوباره برگردوندم حالت اولیه اومد بالا

ولی هیچ فرقی نکرده

لینک به دیدگاه

درود

به بايوس بريد سپس Settingsو Advanedوبه  Intergrated graphics Configuration بريد ببينيد گزينه ى Intiate Graphic Adapter كه مال اولويت گرافيكه روى IGP هست يا PEG.اگر از كارت تصوير ميگيريد بذاريدش روى PEG و اگر از مين بورد تصوير ميگيريد روى IGP .دوستان شايد بخندن چه ربطى داره آخه من مين بورد خودم مشكلى مشابه ايشون داشت با همين روش رفع شد!

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، Amir.s.b گفته است :

درود

به بايوس بريد سپس Settingsو Advanedوبه  Intergrated graphics Configuration بريد ببينيد گزينه ى Intiate Graphic Adapter كه مال اولويت گرافيكه روى IGP هست يا PEG.اگر از كارت تصوير ميگيريد بذاريدش روى PEG و اگر از مين بورد تصوير ميگيريد روى IGP .دوستان شايد بخندن چه ربطى داره آخه من مين بورد خودم مشكلى مشابه ايشون داشت با همين روش رفع شد!

سلام  بزرگوار

از این که وقت گرانبهاتونو گذاشتید برای بنده خیلی ممنونم

به نظر خودمم احتمال قوی با این روش درس بشه چون دیباگه گرافیک روشن میشه بعد از ده ثانیه خاموش میشه 

خدا کنه درسته بشه 

دم همه ی دوستان بزرگ گرم و تنتون سالم

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، Amokaka گفته است :

سلام دوست عزیز

Legacy+uefi رو کردم uefi بعد ذخیره وریست کردم 

ایندفعه چراغ دیباگه بوت روشن میشه و سیستم مستقیم میره محیط اصلیه بایوس ,دوباره برگردوندم حالت اولیه اومد بالا

ولی هیچ فرقی نکرده

درود. بالاتر هم حدس می‌زدم... به این دلیل هست که دیسک شما، پارتیشن شما و ویندوز شما روی حالت Legacy تنظیم و نصب شده... احتمالا نوع پارتیشن دیسک‌تون هم MBR هست.

به همین دلیل هست که نمی‌تونه ویندوز در حالت UEFI بالا بیاد.

اگر تخصص کافی دارین و حوصله‌ی تعویض و نصب ویندوز دارین این کارها رو انجام بدین: (ترجیحا قبل از هر کاری بکاپ بگیرین از اطلاعات‌تون)

0. غیرفعال‌کردن حالت Fast Boot،  تنظیم حالت Bios روی UEFI و غیرفعال سازی گزینه‌ی CSM Support یا همچین عبارتی در Bios

1. تبدیل دیسک از MBR به GPT ( با این کار اگر تخصص ندارین و با نرم‌افزارهای مختلف آشنایی ندارین ممکنه تمام اطلاعات‌تون پاک بشن، پس ریسک نکنین اگر اطلاع ندارین... البته نرم‌افزارهای  Aomei Partition Assistant، Minitool Partition Wizard و ... این کار رو بدون از دست دادن اطلاعات‌تون انجام میدن که بنده مینی‌تول رو پیشنهاد میدم، اما در هر صورت ویندوزتون بعد از این تبدیل بوت نمیشه و نیاز به نصب داره)

2. Format کردن درایوی که ویندوز روی اون نصب شده، سپس نصب ویندوز

3. پس از انجام مراحل بالا، مجدد به Bios برین و Fast Boot رو فعال کنین. این‌دفعه مشاهده می‌کنین که سرعت بوت چندین برابر خواهد شد، امنیت بهتر و سرعت کلی مقداری افزایش پیدا خواهد کرد.

ضمناً این مواردی که عرض شد، مرتبط با چراغ دیباگ گرافیک‌تون نیست. اگر که تنظیمات Bios رو ریست کردین و اون رو آپدیت کردین باید درست کار کنه...

در برخی موارد مثل ویندوز 10 گرافیک حتی برای لودینگ استارت نیاز به تنظیم بودن حالت UEFI داره چرا که روی این حالت تنظیم شده و ممکن هست از Legacy پشتیبانی نکنه ...

پ.ن: هنوز نفرمودین هارد دارین یا ssd و با چه ظرفیتی، اگر بفرمائین بیشتر میشه راهنمایی کرد و حتی ممکن هست با اعلام شما مورد شماره‌ی 1 الزامی نباشه...

ویرایش شده توسط EHSANRF
لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، Amir.s.b گفته است :

درود

من از گرافیک تصویر میگیرم 

رفتم چک کردم روی peg  بود :(

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

درود. بالاتر هم حدس می‌زدم... به این دلیل هست که دیسک شما، پارتیشن شما و ویندوز شما روی حالت Legacy تنظیم و نصب شده... احتمالا نوع پارتیشن دیسک‌تون هم MBR هست.

به همین دلیل هست که نمی‌تونه ویندوز در حالت UEFI بالا بیاد.

اگر تخصص کافی دارین و حوصله‌ی تعویض و نصب ویندوز دارین این کارها رو انجام بدین: (ترجیحا قبل از هر کاری بکاپ بگیرین از اطلاعات‌تون)

0. غیرفعال‌کردن حالت Fast Boot،  تنظیم حالت Bios روی UEFI و غیرفعال سازی گزینه‌ی CSM Support یا همچین عبارتی در Bios

1. تبدیل دیسک از MBR به GPT ( با این کار اگر تخصص ندارین و با نرم‌افزارهای مختلف آشنایی ندارین ممکنه تمام اطلاعات‌تون پاک بشن، پس ریسک نکنین اگر اطلاع ندارین... البته نرم‌افزارهای  Aomei Partition Assistant، Minitool Partition Wizard و ... این کار رو بدون از دست دادن اطلاعات‌تون انجام میدن که بنده مینی‌تول رو پیشنهاد میدم، اما در هر صورت ویندوزتون بعد از این تبدیل بوت نمیشه و نیاز به نصب داره)

2. Format کردن درایوی که ویندوز روی اون نصب شده، سپس نصب ویندوز

3. پس از انجام مراحل بالا، مجدد به Bios برین و Fast Boot رو فعال کنین. این‌دفعه مشاهده می‌کنین که سرعت بوت چندین برابر خواهد شد، امنیت بهتر و سرعت کلی مقداری افزایش پیدا خواهد کرد.

ضمناً این مواردی که عرض شد، مرتبط با چراغ دیباگ گرافیک‌تون نیست. اگر که تنظیمات Bios رو ریست کردین و اون رو آپدیت کردین باید درست کار کنه...

در برخی موارد مثل ویندوز 10 گرافیک حتی برای لودینگ استارت نیاز به تنظیم بودن حالت UEFI داره چرا که روی این حالت تنظیم شده و ممکن هست از Legacy پشتیبانی نکنه ...

پ.ن: هنوز نفرمودین هارد دارین یا ssd و با چه ظرفیتی، اگر بفرمائین بیشتر میشه راهنمایی کرد و حتی ممکن هست با اعلام شما مورد شماره‌ی 1 الزامی نباشه...

سلام بزرگوار

چاکرم

ssd m.2 240g adata

لینک به دیدگاه

فقط اینم بگم تا ال ای دی دیباگ گرافیک  خاموش نشه سیستم تصویر نمیده و بعد از اون مشکلی برای بوت  نیست

کمتر از ۴ثانیه تصویر میده 

فقط مشکل راه اندازی اولیست

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، Amokaka گفته است :

سلام بزرگوار

چاکرم

ssd m.2 240g adata

خب پس با خیال راحت اگر چیز خاصی روی ssd ندارین اون موارد رو اجرایی کنین...

لینک به دیدگاه

در 23 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

خواهش می‌کنم. نیاز به تشکر نیست. وظیفه‌ی همه‌ی ماست اگر کاری از دستمون بر بیاد برای دوستان انجام بدیم (البته اگر بتونیم). برای تشکر از هر پست یا مطلب مفید کافیه اون آیکن قلب گوشه‌ی سمت چپ پست رو لمس بفرمائید.

احتمالا اگر ویندوز و ... روی حالت Legacy نصب شده باشه و شما تنظیمات بوت رو روی UEFI بذارین ویندوزتون بالا نمیاد تا برگردین به همون Legacy ...

اما سِت شدن ویندوز فقط به این نیست، به خیلی چیزها از جمله نوع Bios، نوع مدیا، نوع پارتیشن و دیسک ( GPT - MBR) نوع بوت (Legacy - UEFI) و فرمت درایو ( Ntfs- Fat , ...) و خیلی موارد دیگه بستگی داره.

به صورت مختصر و مفید عرض کنم خدمتتون که اگر تنظیمات Bios در حالت Legacy باشه، تمام ورودی و خروجی‌ها باید با اطلاعات از پیش تعیین شده‌ای که از سمت مادربرد - و بعضی اوقاتت پردازنده -  هست چک بشن و استعلام گرفته بشن، همین چک شدن و ... مدت زمانی طول می‌کشه که باعث تاخیر در بوت میشه... اگر حتی گزینه‌ی CSM رو فعال کرده باشین این مدت بیشتر هم میشه (در حالت Legacy خودکار حالت CSM فعال هست و ممکن هست اگر غیرفعالش کنین ویندوزتون بالا نیاد و هیچ دیوایسی شناخته نشه)

اما حالت UEFI خودش مثل یک سیستم‌عامل کوچیک توی مادربرد هست، خودش اتوماتیک شناسایی می‌کنه، سرعت بوت عالی داره، Bios های تحت UEFI گرافیکی هستن، سرعتش بیشتره، مدیا با ظرفیت بیشتری ساپورت می‌کنه، امنیتش بیشتره، از حالت چندسیستم‌عاملی بیشتری بهره می‌بره و الی آخر

این بحث بسیار طولانی هست و بنده سعی کردم در یکی دو جمله اون‌ها رو خلاصه کنم.

حداقل برای آشنایی با این موارد باید 5 صفحه مطلب مطالعه کنین

موفق باشین

ممنونتم داداش

لینک به دیدگاه

بنده هم همین مشکل رو دارم اوایل که فقط ssd روی سیستم نصب بود سرعتش خوب بود ولی وقتی دوتا هارد برای ارشیو(که بدسکتور داشتن  و خراب بودن) گذاشتم روش سرعتش به شدت اومد پایین.به نظرتون مشکل ازهاردهاست یا جایی دیگست؟

لینک به دیدگاه

@Amokaka دوست عزیز اگر انجام شد لطفا نتیجه رو اعلام بفرمائین

@ultragame888 خواهش می‌کنم. امیدوارم مفید واقع بشه

لینک به دیدگاه

در 23 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

@Amokaka دوست عزیز اگر انجام شد لطفا نتیجه رو اعلام بفرمائین

@ultragame888 خواهش می‌کنم. امیدوارم مفید واقع بشه

سلام دوست عزیز حتما

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...